Saune

saune saune saune saune

Sauna Butoi:

Omul modern, prin opozitie la elitele privilegiate din istoria antica a lumii, detasat de constrangerile epuizante de munca fortata se preocupa foarte mult de corp si de functionarea acestuia Dupa un prim demers, essential, reprezentat de cautarea confortului vietii, intr-o prima etapa "omul luminat" devine constient de corpul lui, incearca sa-l protejeze de agresiunile de toate naturile, ii asigura o pretioasa regenerare fiziologica pentru ca existenta lui pe pamant sa nu fie doar o simpla trecere fugitiva si nesigura asa cum a fost in cazul stramosilor lui; pe de o parte este exercitiul fizic, desigur sportul dar si intr-o maniera mai conceptuala practicarea bailor regenerante in conceptia moderna innoita si adaptata la modul nostru actual de viata. A aduce ce este mai bun acestui corp extraordinar de complex si scump este"baia": bai de mare, de lac, de rau sau bai in piscine, baia este pretioasa sub toate formele sale fara indoiala prin conotatia matriciala. Dar conceptele de baie se diversifica si evolueaza spre cautarea unei ambiante regenerante din punct de vedere fiziologic dar si calduroase si confortabile sau de joc - de aici faimoasele bai de saune, de hamam sau de spa.

Sauna Infrarosu:

In cazul unei saune trebuie construita o cabina perfect termoizolata, lemnul este recunoscut doar ca material de predilectie in acest domeniu, prin calitatile lui izolanta dar si prin contactul placut si aspectul calduros. Celula unei saune trebuie sa fie perfect ermetica. Pentru hamam caracterul agresiv al vaporilor de apa cu temperatura ridicata impune alegerea lui ca structura a cabinei etanse, materiale inalterabile: zidarie si carelaj sau materiale compuse(polyester armat) care sunt omniprezente aici.Sauna moderna este prevazuta cu o incalzire cu rezistenta electrica, incalzire elementara intr-o anumita masura, protejata de o cercevea introdusa in celula de viata ce incalzeste pietrele de spalare suprapuse ce repartizeaza caldura in mod armonios. Cateva picaturi de apa varsate pe aceste pietre umezesc usor atmosfera si "reactiveaza" caldura! In hamam, un generator de vapori de apa cu o putere mai mare sau mai mica regleaza cabina in exterior si imprastie prin tuburile repartizate cu grija in interior, vapori foarte calzi ce au scopul de a inveli corpul utilizatorului.

Sauna Traditionala:

O soba electrica fixata in interiorul cabinei alimentata corect cu energie electrica cu putere mare indeplineste functiile cerute cu un maxim de functionalitate si confort; exista multe asemanari in aceste saune: butonul de intrerupere, termostatul care este elementul cheie al mecanismului si permite ajustarea temperaturii la necesitatea respectiva, un strat de protectie pastreaza instalatia, un ceas de programare permite reglarea afisajului duratei de functionare. Cabina saunei, soba (electrica, cu infrarosu, cu carbon), banci, panou de comanda, radio CD, accesorii saune (ceas, clepsidra, galeata, lingura, higrometru, termometru) Saune comercializate: saune uscate cu soba electrica, saune cu infrarosu, saune cu carbon, saune modulare cu aburi denumite hamam. Termenul de "Baie", cum am subliniat deja este luat aici in sens larg, insemnand scufundarea corpului intr-un anumit mediu sau intr-un fluid special: atmosfera incalzita sau apa!

Suport tehnic:

Alegerea formei saunei impreuna cu specialistii nostri, planul de trasare si amplasament ,Planul de amplasare cu schite. asistenta telefonica, accesorii.