Beneficiile cromoterapiei

Ce este cromoterapia?

Cromoterapia sau terapia cu lumină colorată este o metodă de tratament care utilizează lungimile de undă vizibile ale spectrului de lumină colorată pentru a trata mintea și corpul. Există tot mai multe dovezi că, cromoterapia poate juca un rol esențial în tratamentul reducerii stresului și anxietății, depresiei și a altor tulburări sau dezechilibre ale dispoziției. Terapia cu lumină prin culoare se bazează pe premisa că fiecare culoare este asociată cu un răspuns diferit al corpului.

Cromoterapia ca tratament

Caracteristica comună a oricărui sistem de tratament curativ, fie că este vorba de Ayurveda, acupunctură, homeopatie, fizioterapie, radioterapie, aromoterapie, reflexoterapie sau cromoterapie, este de a aplica cumva vibrații de un fel sau altul în așa fel încât organismul să poată fi repus pe calea sănătății. Majoritatea sistemelor induc vibrații indirect, dar există câteva în care vibrațiile sunt utilizate direct asupra corpului, iar cromoterapia este una dintre ele.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale cromoterapiei?

S-a raportat că, cromoterapia reduce umflarea, ameliorează durerea, scade inflamația, accelerează vindecarea rănilor deschise și reduce foarte mult recuperarea generală după proceduri medicale/chirurgicale. Pacienții au demonstrat o gamă crescută de mișcare, scăderea tensiunii musculare și a spasmului și circulația îmbunătățită.

Cromoterapia poate fi utilizată pentru gestionarea durerii, cum ar fi durerile articulare și de spate, mușchii răniți sau rupti, entorse, artrită, cicatrici post-chirurgicale, arsuri, răni și multe altele. Atunci când este utilizată împreună cu lumina infraroșie, cromoterapia este una dintre cele mai eficiente și neinvazive modalități de reparare a organismului.

Cromoterapia este, de asemenea, utilizată pentru ameliorarea tulburării afective sezoniere (TAS). SAD afectează indivizii atunci când lipsa luminii solare duce la depresie sezonieră. Terapia cu lumină colorată ajută la SAD prin resetarea ritmurilor circadiene pentru a dormi mai bine și prin reglarea dispoziției. Chiar și companii, precum GE și Philips, au creat produse fototerapeutice (lămpi colorate) pentru a îmbunătăți și regla starea de spirit.

Are cromoterapia beneficii cosmetice?

Terapia cu lumină colorată este, de asemenea, un tratament în creștere pentru anti-îmbătrânire. Mulți indivizi au observat o reducere a aspectului liniilor fine, ridurilor, picioarelor de corbie și a petelor de vârstă atunci când sunt utilizate în combinație cu lumina infraroșie apropiată.

Atunci când combinați terapia cu lumină în infraroșu apropiat cu cromoterapia ROȘU, produceți Terapia cu lumină roșie sau LLLT, care este „eficientă în îmbunătățirea aspectului feței, gâtului și pieptului prin reducerea semnelor de îmbătrânire, a ridurilor și a petelor de vârstă”, spune Web MD.

Istoria cromoterapiei

Cromoterapia este o tehnică de restabilire a echilibrului prin aplicarea luminii colorate asupra corpului. Istoria sa are rădăcini încă din cultura mayașă. În India, Ayurveda, o formă străveche de medicină practicată de mii de ani, se bazează pe ideea că fiecare individ conține cinci elemente ale universului. Fiecare este prezent în proporții specifice unice pentru fiecare individ, inclusiv tipul de personalitate și constituția lor. Când aceste elemente sunt dezechilibrate, Ayurveda lucrează cu energiile inerente culorilor spectrului de lumină pentru a restabili acest echilibru.

În Egiptul antic, arta vindecării cu culoarea a fost întemeiată în tradiția ermetică, egiptenii și grecii antici foloseau minerale colorate, pietre, cristale, unguente și coloranți ca remedii și au pictat sanctuare de tratament în diferite nuanțe de culoare. În China, medicina tradițională chineză încorporează culoarea pentru a fi asociată cu fiecare organ și sistem elementar. Această metodă de vindecare se uită la ideea că fiecare individ este echilibrat. Prima roată de culori a fost inventată de Sir Isaac Newton. A împărțit lumina albă a soarelui în roșu, portocaliu, galben, verde, cyan și albastru. Apoi a unit cele două capete ale spectrului de culori împreună pentru a arăta progresia naturală a culorilor.

Cromoterapia a fost apreciată de-a lungul istoriei ca o sursă remarcabilă de vindecare. Astăzi, aplicațiile terapeutice ale luminii și culorii sunt investigate în marile spitale și centre de cercetare din întreaga lume. Rezultatele indică faptul că lumina cu spectru complet, ultravioletă, colorată și laser poate avea valoare terapeutică pentru o serie de afecțiuni, de la durere cronică și depresie până la tulburări imunitare. Se bazează pe premisa că culorile diferite evocă răspunsuri diferite la oameni. De exemplu, unele culori sunt considerate a fi stimulatoare, în timp ce altele pot fi liniștitoare. Terapia prin culoare a fost sugerată pentru multe utilizări, bazată pe tradiție sau pe teorii științifice.

Beneficiile terapiei cu lumină portocalie

Orange are o acțiune eliberatoare asupra minții, ameliorând represiunea. Deoarece portocaliul este un amestec de roșu și galben, combină energia fizică cu înțelepciunea mentală, inducând o transformare între reacțiile fizice inferioare și răspunsurile mentale superioare. Astfel, este adesea numită „Raza înțelepciunii”. Portocala este caldă, încurajatoare și nu constrânge. Prin portocaliu, suntem capabili să vindecăm corpul fizic (roșu) și, în același timp, să inducem în interiorul minții (galben) o mai mare înțelegere. Orange ajută la asimilarea de idei noi. Portocala este cel mai bun stimulent emoțional, ajutând la eliminarea inhibițiilor și ajutând la un comportament social independent. Aduceți bucurie în ziua de muncă și întărește-ți apetitul pentru viață. Portocala ajută la repararea inflamației rinichilor, a calculilor biliari, a crampelor menstruale, a epilepsiei, a tusei umede și a tuturor afecțiunilor sinusurilor.

Beneficiile terapiei cu lumină violet

Violetul este ultima culoare pe care o putem vedea înainte ca lumina să treacă la ultraviolete. Această culoare este un remediu excelent pentru nevroze, boli ale scalpului, sciatică, tumori, reumatism, meningită cefalorahidiană, comoție, crampe și epilepsie. Violetul animă și curăță sângele venos. În general, nu este utilizat pentru condiții fizice; cu toate acestea, unii experți în culoare cred că oferă hrană celulelor din partea superioară a creierului. Violet ne purifică gândurile și sentimentele dându-ne inspirație în toate activitățile. Energia violetă ne conectează la sinele nostru spiritual, aducând îndrumare, înțelepciune și forță interioară și sporind talentul artistic și creativitatea. Leonardo da Vinci a proclamat că puteți crește puterea meditației de zece ori, meditând sub razele blânde de violet, așa cum se găsesc în ferestrele bisericii.

Beneficiile terapiei cu lumină roșie

Roșul este numit „Marele Energizant”. Slăbește și eliberează rigiditatea și constricțiile. Este excelent pentru zonele care au devenit rigide. Roșu este prima culoare vizibilă pe care o vedem după trecerea benzii infraroșii. Promovează creșterea celulară, stimulând aspectul „voință”, sau sistemul circulator. Prin urmare, este indicat pentru toate racelile, afecțiunile lente sau latente, cum ar fi pneumonia, artrita, anemie, ca stimulent hepatic, generator de energie și pentru creșterea circulației. Roșul se leagă de și stimulează baza coloanei vertebrale, determinând glandele suprarenale să elibereze adrenalină. Acest lucru are ca rezultat o putere mai mare. Roșul face ca hemoglobina să se înmulțească, crescând astfel energia și condițiile de temperatură a corpului, deoarece stimulează nervii senzoriali precum auzul, gustul, mirosul și activează metabolismul. Este excelent pentru anemie sau afecțiuni legate de sânge.

Beneficiile terapiei cu lumină galbenă

Galbenul ajută la trezirea inspirației mentale trezind o mentalitate mai înaltă. Astfel, este o culoare excelentă pentru afecțiuni sau afecțiuni nervoase sau legate de nervi; alimentând plexul solar. Galbenul are un efect foarte îmbogățitor asupra intelectului. Galbenul poate fi folosit pentru afecțiuni ale stomacului, ficatului și intestinelor. Poate ajuta porii pielii prin repararea țesutului cicatrizat. Aceste raze au un efect alcalinizant care întărește nervii. Trezirea, inspirarea și stimularea vitală a minții superioare promovează autocontrolul. Bolile tipice tratate cu galben sunt constipația, gazele, tulburările hepatice, diabetul, eczemele și epuizarea nervoasă. Asigurarea clarității gândirii, creșterea conștientizării și stimularea interesului și a curiozității energia galbenă este legată de capacitatea de a percepe sau înțelege. Energia galbenă ne conectează la sinele nostru mental.

Beneficiile terapiei cu lumină de culoare albastră

Albastrul, pe de altă parte, se află la capătul opus al spectrului vizibil. Albastrul poate fi folosit pentru orice tip de afecțiuni asociate cu vorbirea, comunicarea sau gâtul. Aceasta este o culoare relaxantă mental. Albastrul are un efect calmant asupra sistemului nervos încurajând o mare relaxare. Este ideal pentru probleme de somn. Lumina albastră ne conectează la gândirea holistică și ne oferă înțelepciune și claritate, îmbunătățind comunicarea și vorbirea. Razele albastre relaxante și liniștitoare aduc un mare calm și pace minții care este îngrijorată, entuziasmată sau într-o stare nervoasă constantă. Este o culoare foarte pozitivă, care indică loialitatea și fiabilitatea, așa cum se exprimă în sentimentul de a fi „albastru adevărat”.

Beneficiile terapiei cu lumină verde

Verdele este culoarea vindecătoare universală. Verdele este la jumătatea spectrului de culori; prin urmare, conține atât o natură fizică, cât și una spirituală, în egal echilibru și în egală armonie. Astfel, verdele poate fi folosit pentru aproape orice afecțiune care necesită vindecare. Când aveți îndoieli, verdele va funcționa întotdeauna. Ajutați la relaxarea mușchilor, a nervilor și a gândurilor. Culoarea verde ne curăță și echilibrează energia, pentru a oferi o senzație de reînnoire, pace și armonie. Folosit în primul rând pentru echilibrarea întregii noastre ființe. Nu este nici relaxant, nici astringent în impactul său. Într-un sens mai practic, verdele afectează tensiunea arterială și toate afecțiunile inimii. Având atât un efect energizant, cât și un efect de moderare sau un efect calmant. Verdele poate ajuta la vindecarea multor boli de această natură, inclusiv tulburări de inimă, scăderea și stabilizarea tensiunii arteriale, ulcere, cancer, dureri de cap, tulburări nervoase și gripă și acționează ca un tonic general.

Comanda sauna cu infrarosu.

Scroll to Top